Looking for a Professional Custom college essay help Service to End Your Essay Writing Worries?

 

A nők és az aikido

 

Mai írásunkban azzal foglalkozunk elsősorban, mitől válik alkalmassá az aikidó a hölgyek számára arra, hogy mozogjanak, kikapcsolódjanak, és önvédelmet tanuljanak.

Napjainkban egymással versenyeznek az edzőtermek, sportcentrumok a sportolni vágyók kiszolgálásáért. Egy olyan nagyszerű időt élünk, amikor bárki számára adott a lehetőség, hogy a legváltozatosabb módokon, a legkorszerűbb gépek és technológiák használatával gondoskodjon a teste egészségéről. Milyen szerepet kapnak ebben a modern korban a tradicionális harcművészetek?

 

Az aikido egy a több japán tradicionális harcművészet közül, és az oka, hogy ma a hölgyekre koncentrálunk abban keresendő, amitől alkalmassá válik ez a rendszer idővel az önvédelemre. Ebben a harcművészetben a technikák ízületi feszítéseken, csavarásokon, és a partner kibillentésén alapulnak. Mindezek következménye, hogy az aikidót gyakorló bizonyos felkészültség mellett képessé válik egy nála jóval nagyobb és erősebb támadót is hatástalanítani, akár maradandó sérülés okozása nélkül is.

Sokan azok közül, akik még nem vettek részt edzésen tartanak attól, mi történhet velük, ha szembe kerülnek egy haladó tanítvánnyal. Az igazság az, hogy a gyakorlás során mindig a haladó tanítvány alkalmazkodik a kezdőhöz, így megszüntetve a sérülés legapróbb esélyét is. Az aikido oktatási rendszere kiforrott módszereket kínál a gyakorlóknak, hogy a teljesen kezdő szintről – akárcsak egy iskolában – lépésről lépésre eljuthassanak maximális biztonsággal a haladó technikák gyakorlásáig.

Az edzések során a gyakorlás fogásokból való kiszabadulással és a támadó hatástalanításával kezdődik. A támadások érkezhetnek elölről, akár egy csukló, vagy vállfogás formájában, illetve hátulról is különböző módokon: kar, könyök, nyakfogás, fojtás, csak néhányat kiemelve a sorból. Ezekből a gyakorlatokból haladunk ezután tovább az ütések irányába, ahol megtanuljuk ezeket elvezetni, illetve fogjuk a támadót a már említett ízületi csavarásokon és kibillentéseken keresztül hatástalanítani.

A tapasztalat azt mutatja a nők esetében, hogy gyakran gyorsabban fejlődnek a férfiaknál, hiszen ők általában hátrányban vannak a fizikai erejüket tekintve támadójukkal szemben. Ez az oka, hogy bátran merjük ajánlani a gyakorlást gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek, sőt akár idős korban levőknek is.