A francia mester 1951-ben látta meg a napvilágot Párizsban. Ő az egyik legismertebb európai származású Aikido oktató, őt tartják számon a francia akikido úttörőjeként.
Gyermekkorában kezdett el ezzel a harcműzvészettel foglalkozni 1962-ben, Jean-Claude Tavernier, majd Mutsuro Nakazako kezei alatt tanult, egészen 1969-ig, mikor japán mestere hazautazott Tokyoba. Tanulmányai kezdetén már látszott, hogy különleges érzéke van az aikidóhoz, 1968-ban meg is kapta mesterétől a 2.dan fokozatot.
Mikor 18 éves lett elutazott Japánba, hogy a Seigo Hombu Dojo-ban tanulhassa az aikidót, 7 éven keresztül itt élt és tanult. Az alatt az idő alatt a japán nyelvvel is megismerkedett. Kiadásai fedezése végett egy ottani középiskolában tanított gyerekeket francia nyelvre.

Nem csak az aikidóval foglalkozott, mellette kenjutsut és kick-boxot is tanult. Minden harcművészet érdekelte a mestert.
1976. nyarán visszatért Franciaországba, immáron 4.danosként. Párizs egyik szegletében alapította meg dojoját, ami a Cercle Christian Tissier nevet viseli a mai napig Vincennes-ban.
1981-ben megkapta az 5.dan, 1986-ban a 6.dan, majd 1998-ban 7.dan fokozatot.

2016. január 10-én Tissier megkapta a 8. dant. Ő az első nem japán mester, akinek a Doshu ezt a címet adományozta.

 

Christian Tissier és ukéja Bruno Gonzalez

Christian Tissier és ukéja Bruno Gonzalez