They use their essay help editing skills and make the necessary changes in the paper to deliver the best version of the essay.

Találd meg a saját utad!

Minden ember keresi azokat a tevékenységeket, amik a megnyugvást, felélénkülést, állandóságot, változatosságot, társas kapcsolatokat, kitörési lehetőséget, mások megsegítését teszik lehetővé számára. Mind mások vagyunk, más tapasztalatokkal rendelkezünk, ezért az előbb felsorolt igényeinket is mind más és más módokon elégítjük ki. Van, aki szeret főzni, van, aki nem. Van, aki szeret focizni, van, aki nem. Egyesek szeretik a szabadidejüket gyerekekkel tölteni, mások képtelenek elviselni még a sajátjaikat is. Hogy lehet, hogy van, aki imád mozogni, úszni, futni, harcművészeteket űzni, míg másoknak, még ha fizetnének, sem mozdulnának meg? Vajon ennyire különbözőek lennénk? Tényleg minden ember ennyire egyedi?

Bizonyos értelemben természetesen igen, mind mások vagyunk, mint a valaha élt bármelyik másik ember. Más körülmények közt nőttünk fel, más dolgokat tartunk fontosnak, mások azok az emberek, akik hatással voltak ránk, bizonyos értelemben viszont mind pontosan ugyanolyanok vagyunk. A legelemibb vágyaink pontosan megegyeznek bármelyik másik emberével, a különbség mindössze annyi, hogy más módokat találtunk arra, hogy ezeket kielégítsük.

Egyikünk számára a társas kapcsolatok iránti vágy kielégítése azt jelenti, hogy otthon tölti az idejét a családjával, míg más inkább elmegy meccset nézni a barátaival. Van, aki a lelki megnyugvást, a mindennapi problémák maga mögött hagyásának lehetőségét az aikidóban találta meg, megint más pedig a drogokat használja ugyanerre a célra. Néhányan társaságot keresnek, hasonló gondolkodású embereket, ezért választották a harcművészeteket. Van, aki a fizikumát kívánja fejleszteni, vagy meg szeretné tanulni, hogyan legyen biztonságban, hogyan tudja megvédeni magát.

Bármilyen módot is választunk a szükségleteink kielégítésére, látnunk kell, hogy a többi ember is ugyanazt teszi, csak más módszerekkel, és ez okozza azt, hogy az egyikünk boldogabb, energikusabb, kiegyensúlyozottabb, míg másikunk depressziós, stresszes, haragszik az egész világra. Fontos megértenünk, hogy életminőségünket teljes mértékben mi határozhatjuk meg azáltal, hogy tudatosan választjuk meg azokat a módszereket, melyekkel kielégítjük a legalapvetőbb igényeinket.

Ha valaki az alkoholban keresi a kikapcsolódást, az vajon más eredményeket fog tapasztalni az életében, mint mondjuk az, aki sportol? Minden bizonnyal! Lehet, hogy egye-egy alkalom nincs különösebb hatással az életünk alakulására, viszont ha összeadjuk azt a heti egy-két-három estét, és ezt beszorozzuk ötvenkettővel (csak hogy egy éven belül vizsgálódjunk), már látható, hogy milyen óriási a különbség.

Te milyen módszereket alkalmazol arra, hogy kikapcsolódj, vagy hogy változatosságot teremts az életedben? Te hogy tartod a kapcsolatot a barátaiddal? Mik a közös tevékenységeitek? Hogyan fejleszted magad?

A mi életünkben az egyik legmeghatározóbb elfoglaltság az aikidó gyakorlása. Általa lehetőségünk nyílik arra, hogy eltávolodjunk a mindennapi gondjainktól, megnyugodjunk, ápoljuk kapcsolatainkat olyanokkal, akik hasonló értékeket vallanak, hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek, mint mi. Testileg-lelkileg fejlődünk, nyitottabbá válunk más kultúrák, és úgy általában a világ felé. Segítünk az edzőtársainknak a fejlődésben, és közben remekül szórakozunk, szinte egy teljesen más világban létezünk ilyenkor.

Ez az, amit az aikidó képvisel a mi életünkben.